Miljø & Madspild

Hos P.S. Slibning er vi en del af den grønne omstilling og kampen mod madspild.
Vi bestræber os på at blive CO2-neutrale med tiltag som el-biler. Slibning bliver udført på maskiner med lavt energiforbrug og ved håndkraft.
Madspild
Fødevarer, der skæres med skarpt værktøj, holder sig friske længere og smager bedre, hvilket øger chancen for, at maden bliver spist. Skarpe knive sikrer, at langt mindre mad går til spilde.
Nogle eksempler på dette:
- Brød: Hvis det skæres skævt, i for tykke skiver, går i stykker, fordi kniven trækker i det i stedet for at skære igennem, eller hvis det krummer for meget.
- Kød: Hvis det ikke kan skæres ensartet, hvis afpudsning inden tilberedning fjerner reelt kød, hvis skiverne bliver for tykke, eller hvis saften fra kødet går tabt, fordi kniven trækker i det i stedet for at skære rent igennem.
Bæredygtighed
At vedligeholde sit udstyr og værktøj bekæmper en "køb og smid væk"-kultur. Det giver en god anledning til at investere i værktøj af højere kvalitet og vedligeholde det ordentligt.
Skærende værktøj af dårlig kvalitet og billig produktion har et højt klimaaftryk, fordi det ofte går i stykker og skal udskiftes, hvilket medfører øget produktion og transport.